Årsberetning 2021

Seniorklubben i Greve Golfklub

Årsberetning 2021.

 

Så blev 21 til 22 og hvordan var det så i 2021. Corona satte eftertrykkelige spor i Seniorklubbens planlagte arrangementer med diverse restriktioner, hvor specielt forsamlingsforbuddet voldte problemer. I løbet af året skiftede antallet af tilladt forsamlede både inde og ude, så det krævede at tungen blev holdt lige i munden. Bestyrelsen måtte bruge al sin snilde og i overensstemmelse med de af DGU´s fremsendte retningslinjer til at planlægge klubbens aktiviteter for de golfglade medlemmer. Det betød at mandagssamlingen i perioder blev delt op i 2 hold uden fælles samling efter spillet. Det hele blev dog lempet så vi kunne vende tilbage til ( næsten )  normale forhold.

Den største ændring var, at der skulle reserveres plads om mandagen. Scorekortene blev udskrevet og kunne hentes ved fremmøde, hvor start hullet blev trukket. På denne måde havde bestyrelsen lidt hånd i hanke med tilslutningen. Vort interne Seniormesterskab med 2 x Stableford og 2 x Slagspil blev som vanligt afhold på klubdage i august og september. Takket være medlemmernes positive tilgang hertil, fungerede det tilfredsstillende året igennem.

Selvom det var drøje tider, så endte året med, at der var 160 medlemmer i Seniorklubben ved årsskiftet, så sammenholdet stod sin prøve.

 

Den første aktivitet i 2021 var afholdelse af den Ordinære Generalforsamling den 18. januar. Da det ikke var muligt at afholde den - indenfor de givne restriktioner – blev den udsat på ubestemt tid.

 

Den næste planlagte aktivitet som kunne gennemføres under de givne restriktioner var :

Forårsturneringen den 12. april.

Så fik vi gennemført vor forårsturnering – denne gang på den rette årstid 😊. 83 tilmeldte til turneringen, der startede i bidende kulde og nogen blæst. Kulden aftog en smule over dagen og solen tittede frem en gang imellem; men blæsten tiltog i stedet så wind-chill faktoren har nok været noget nær den samme for alle.

Det afholdt ikke en hel del fra at præstere endog meget pæne scores. I den forbindelse lige et hjertesuk fra scoreindtastningen … det kniber lidt for nogen med at tælle eller finde ud af hvor mange Stapleford point man har opnået på et givent hul – der er nogen som har fået flere point end de regnede med og andre har mistet. Jeg har dobbelttjekket alle uoverensstemmelser og det indtastede er korrekt. Hvis man er i tvivl må man da gerne spørge og få en god forklaring.

 

Og nu til det sjove.

Dagens turnering var på 18 huller med indlagte udfordringer nemlig Længste Drive på hul 7 og Tættest flaget på hullerne 3 og 14. Der var løbende start med indlagt spisepause efter hul 9 hvor restauranten havde lavet nogle – efter min mening – fremragende baneboller og fri drinks til alle både ved start og ved spisning – så bliver det ikke meget bedre.

 

Vi har også nogle vindere at hylde som følger

Længste Drive                             Damer               Aase Erringsø Larsen

                                                     Herrer                Børge Erik Jensen

Tættest flaget Hul 3                   Damer               Birthe Dohn    

                                                   Herrer                Frank Rasmussen

Tættest  flaget Hul 14                Damer               Birgit Knudsen

                                                   Herrer                Frank Rasmussen (igen)

Og scores

Damer                                        1. plads              Kirsten Ginsbo                          39 point

                                                   2. plads              Kirsten B. Kristensen                37 point

                                                   3. plads              Karin Hemmingsen                   34 point

Herrer                                         1. plads             Jan E. Olsen                               42 point – dagens highscore og navn på vandrekøllen

                                                    2. plads              Finn Nielsen                             38 point

                                                    3. plads              Frank Rasmussen (igen😊)      37 point

 

Til lykke til de dygtige. Præmier kan afhentes i sekretariatet fra på onsdag og fremefter.(Frank må hellere tage bilen med 😊)

Hjemmesiden opdateres i løbet af de næste par dage og fuld resultatliste kan ses på GolfBox såfremt man er nysgerrig.

 

Tak til sekretariatet og til Axel for at sørge for at skiltene kom ud (og tak til Stig for at sørge for at de kom ind igen)

Vi ses igen til normal mandagsgolf på mandag den 19. – tilmelding i GolfBox – husk ShortGame !!

 

I løbet af maj – juni lysnede situationen sig, så vi også kunne gennemføre :

Sommerturneringen den 14. juni.

77 glade seniorer entrerede banen til en god og spændende sommerturnering – venligt sponseret af SuperBrugsen Tune.

Vejret var en anelse kedeligt til at starte på – men størstedelen af turneringen blev afviklet i fin solskin og med en tiltagende vind – så kender vi Greve Golfbane igen😊

 

Corona spøgelset havde gemt sig, og i takt med genåbningen var det en dejlig dag uden mundbind, lækker mad på terrassen (Tak Majbritt – det var fremragende) og hyggeligt selskab på den måde, det var før Corona og minsandten om der ikke også var de obligatoriske krammere til vinderne (og Stig) – det er lang tid siden det skete sidst.

Meget apropos vindere så gjorde det fine vejr at scores var endog meget flotte, og så var der selvfølgelig også de indlagte konkurrencer, her er dagens resultater:

 

Længste drive Damer:                                       Lis Stjernholm

Længste drive Herrer:                                       Jeppe Dohn

Tættest flaget hul 3 Damer:                               Anne Kjær Hansen               5,20m

Tættest flaget hul 3 Herrer:                                Stig Person                           3,02m               

(han havde lidt problemer med at kramme sig selv 😊)

Tættest flaget hul 14 Damer                               Lis Thorn                             5,29 m

Tættest flaget hul 14 Herrer                               Niels Ravn Pedersen            5,80 m

Præmier (vin, gavekort til SuperBrugsen og bolde) til alle – stort til lykke herfra.

 

Selve turneringen havde meget høje scores – hele 16 havde 36 point eller mere – og topscorerne kommer her :

 

Damer

 1. Sonja Krogmann Kristoffersen           42 point

 2. Anna Petersen                                     40 point

 3. Edel Bøgehus Rasmussen                   37 point og bedre på de sidste 9 en Ann-Britt Jensen med samme score.

 

Herrer

 1. Jeppe Dohn                                          45 point – og den massive score berettiger også til at få navnet på vandrekøllen

 2. Knud Anders Juhl Andersen                42 point

 3. John Hansen                                         41 point og bedre på de sidste 9 end Jørn Bundgaard med samme score

 

Ligeledes præmier til disse og stort til lykke til vinderne – det var suverænt godt gået.

De endelige placeringer kan ses i Golf Box.

 

For første gang i klubbens historie var der indtastnings af scores på mobiltelefonen – det gik faktisk helt pænt, men vi skal nok øve os et par gange endnu, før det bliver perfekt. Alle scores er kontrolleret og i nogle tilfælde korrigeret i henhold til afleverede scorekort af undertegnede – og selvfølgelig indberettet.

 

Tak til Axel for at køre baneservice og sætte skilte og kasser ud til de indlagte konkurrencer, tak til Stine og sekretariatet for deres hjælp, stor tak til Majbritt og køkkenet for fantastisk god mad, Tak til mine kolleger i bestyrelsen og ikke mindst stor tak til SuperBrugsen Tune for de fine præmier og deres interesse for Seniorklubben.

 

I 2020 blev Seniorklubbens clou af en fest aflyst – nemlig Julefrokosten. Men det kunne Bestyrelsen ikke bære, så den fik arrangeret en Sommerjulefrokost præcis et halvt år efter / før juleaften. Restriktionerne var med os og lempet, så vi kunne byde ind uden begrænsning af deltagerantal, da vi kunne afholde festen udendørs. Kassereren havde sørget for at begrænse udgifterne i 2020, så kunne vi indbyde medlemmerne til en ” gratis ”

Sommerjulefrokost torsdag den 24. juni 2021 kl. 13.00.

65 medlemmer tog imod tilbuddet og mødte som vanligt op i festhumør. Bordene var dækket med røde og hvide servietter, hvor damerne skulle vælge plads ved de røde servietter.

Efter velkomsthilsen fra Frede og Stig blev der omdelt et glas med juleøl. Herefter overtog Stig rollen som styrmand og sendte bordene afsted i god ro og orden.

Restauranten havde grillet steg og kyllingespyd samt opstillet bakker med salat og 2 slags kartofler. Stor ros til restauranten og alle hjælperne for et godt og velsmagende arrangement.

Da de første bidder var taget, blev der omdelt en sang skrevet af et medlem. Rigtig god og godt skrevet med ros til bestyrelsen. Da sangen var sunget, ville vi hilse på forfatteren. Efter tryk fra de tilstedeværende rejste Anna sig og modtog den fortjente hyldest.

Ingen julefrokost uden sange så der var 2 mere, selvfølgelig den om oplevelsen i saunaen og på golfhøjskolen.

Snakken gik fortsat livligt til ved 15 tiden, hvor Frede sagde tak for deltagelsen og den sædvanlige gode ro og orden med et på gensyn på mandag og kom godt hjem.

 

 

 

Den 15. juli have Ole Jensen arrangeret en tur til Trelleborg.

En stor flot turistbus kørte ind på golfklubbens parkeringsplads præcis kl 07:20 torsdag morgen for at afhente 25 forventningsfulde seniorer med destination Trelleborgs GK i Sydsverige.

Da alle bags og vogne var stuvet ind – der var lige nøjagtig plads – ventede en hyggelig køretur på en god times tid med høj stemning.

Vel ankommet blev vi modtaget på parkeringspladsen af Trelleborgs Klubchef Håkan Johansson og efter udpakning begav vi os alle til restauranten hvor vi fik en fin morgenmad og hvor de sidste 2 deltagere sluttede sig til selskabet.

 

Efter maden gik turen til driving range hvor vi fik slået lidt bolde og via putting-green nærmede vi os start tidspunktet. Vi havde på forhånd bestemt os for at gå ud fra tee 53 for herrer og 44 for damer. Banen er rated noget lettere end Greve så der var ikke så mange ekstra slag at give af. Trelleborg GK havde udskrevet scorekort til alle.

Den første bold blev sendt afsted kort før kl. 11:00 og på det tidspunkt havde havgus sænket sig over banen så i begyndelsen var det lidt på lykke og fromme men gusen lettede en anelse og blev hængende som et skydække så det blev ikke så ulideligt varmt og en meget let vind fra Øresund gjorde det udholdeligt.

 

Jeg vil ikke komme ind på selve banen – den skal opleves – og desuden tror jeg at der er lige så mange meninger om banen som der var spillere; men der er ret smalle fairways, meget vand og i øvrigt en masse spændende blomster (inklusive nogle tætte rosenbuske) og fugle. Bunkers er fine men lidt svære og det gælder om at holde sig på ’dydens’ smalle vej da der er uføre hvis man slår skævt – hvilket undertegnede konstaterede ved selvsyn.

Efter runden blev udstyret løbende pakket i bussen og så blev der afleveret scorekort og frokost blev serveret løbende i takt med at man havde fået sig bænket og indkøbt drikkevarer. Maden var en lækker bøf med lidt kartofler og en salatbar. Trelleborg GK sørgede for at også buschaufføren ikke skulle køre sulten hjem.

 

Endelig blev det tid til præmieoverrækkelsen. Håkan forærede os 2 x 4 meget flotte ølglas med indgraveret golfspiller til bedste dame og herre og Stig havde i vanlig stil sørget for vin og bolde til vinderne som blev som følger

Damer:

 1. plads  Susanne Karlshøj                        30 pt

 2. plads  Aase Erringsø Larsen                28 pt

 3. plads Birgit Knudsen                             27 pt

Herrer

 1. plads  Stig Person                                   37 pt

 2. plads  Uffe Vibov                                   31 pt

 3. plads  Bent Hansen                                 27 pt (bedst på de sidste 9)

 

Da maden var indtaget og vinderne hyldet gik turen hjemad igen – tror der blev sovet lidt i bussen for der var ret stille.

 

Ankomst Greve Golfklub ved 18:30 tiden til udpakning af bus, pakning af biler etc.

Efter min bedste opfattelse havde alle haft en god tur – så det er ikke sidste gang vi finder på noget lignende.

Tak til deltagerne og ikke mindst en jättestor tack så mycket til Trelleborgs GK og Håkan Johansson for den store gæstfrihed og de flotte præmier.

 

Billeder fra turen vil blive lagt på billedgalleriet på hjemmesiden i løbet af nogle dage. Vi ses på torsdag til Links-ugens seniorturnering

 

Næste punkt på aktivitetsplanen var Linksugen, hvor Seniorklubben står for en åben turnering den 22. juli.

 

Så oprandt begivenheden vi alle glæder os til hele året nemlig Linksugen – Åben Seniorturnering – hvor vi får mulighed for at måle os med spillere udefra – i år 14 spillere fra hele 9 forskellige klubber og de resterende 78 fra Greve.

Seniorklubbens bestyrelse havde i vanlig stil sørget for godt vejr og præmiebordet bugnede med lækre præmier fra Lifestyle Golf så alt tegnede til en perfekt golfdag.

 

Efter uddelingen af scorekort blev der afholdt en lille seance med de sidste instruktioner inden alle blev sendt ud på deres respektive starthuller og præcis kl. 09:30 lød hornet og turneringen var i gang.

Da alle havde været de 18 huller rundt – velforsynet undervejs af vor altid fremragende baneservice ved Jørn og Jørgen – samledes man på terrassen til indtastning af scores og efterfølgende lækker mad som alt efter valg bestod af tarteletter eller flæskestegssandwich – fremragende tilberedt af køkkenet under ledelse af Maibritt. I den forbindelse skal deltagerne roses for deres scoreindtastning på telefonerne – det var ikke mindre end fremragende med kun enkelte svipsere.

 

Efter en hurtig gennemgang af scores fik turneringens sponsor Claus Machholm fra Lifestyle Golf ordet til en lille præsentation hvorefter vinderne af de enkelte rækker og de indlagte konkurrencer kunne kåres og hyldes og præmierne fordeles.

 

Resultaterne af dagens anstrengelser blev som følger:

 

Tættest Flaget:     Hul 3:      Lotte Hansen            Greve Golfklub               183 cm

                             Hul 14:    Michael Boesen        Hjortespring Golfklub    147 cm

Dagens vindere

D-rækken         1.plads         Frank Wainer             Korsør Golfklub              44 pt

                         2. plads        Jytte Eriksen              Greve Golfklub                40 pt

                         3. plads        Anne Kjær Hansen     Greve Golfklub               39 pt

                         4. plads        Ole Due                      Greve Golfklub               36 pt

 

C-Rækken        1. Plads        Margrethe Brodersen  Furesø Golfklub              41 pt

                         2. plads        Henriette Kondrup      Greve Golfklub               39 pt

                         3. plads        Lis Askegaard Thorn   Greve Golfklub              38 pt

                         4. plads        Niels Ravn Pedersen    Greve Golfklub              37 pt (laveste hcp)

 

B-Rækken        1. plads        Flemming Als              Greve Golfklub               40 pt (laveste hcp)

                         2. plads        Ulla M.P. Paaske         Trelleborg Golfklub         40 pt(næstlaveste hcp)

                         3. plads        Lillian Ivy Frederiksen Greve Golfklub               40 pt

                         4. plads        Bent V. Møller              Trelleborg Golfklub        39 pt (både lodtrækning og laveste hcp)

 

 

A-rækken         1. plads         Jørgen Wittrog               Greve Golfklub               42 pt

                         2. plads         Michael Barrett Boesen  Hjortespring Golfklub    39 pt

                         3. plads         Sonja Rasmussen            Greve Golfklub               38 pt

                         4. plads         Klaus Olsen                     Køge Golfklub                37 pt (laveste hcp)

 

Efter præmieuddelingen – elegant foretaget af Claus Machholm fra Lifestyle Golf og vor egen formand Frede – blev det tid til et par klappepræmier hvilket – som altid – afføder en del morskab.

 

En lang og dejlig dag nærmede sig afslutningen med de sædvanlige vinderbilleder på putting green og der udestår blot at takke Lifestyle Golf v/Claus Machholm for de flotte præmier, Jeppe Dohn for - som altid - at arrangere en perfekt turnering, Maibritt for super god mad, Inge for at tage billeder og Sekretariatet for deres assistance . Vi er allerede begyndt at glæde os til næste år.

 

Så oprandt dagen for

Seniorernes Efterårsturnering  den 13. september

– som vanligt fremragende arrangeret af Marianne og Benny Flindt i samarbejde med seniorklubbens bestyrelse – med fine præmier og navn på vandrekøllen doneret af familien Flindt. Benny Flindt stod også for morgenens intro til de fremmødte.

 

Hele 79 seniorer deltog i dagens turnering som bød på køligt gråvejr, let vind og fremragende spilleforhold hvilket også afspejlede sig i dagens scores hvor hele 21 spillere lavede 36 eller flere point. Præmier uddeltes under kyndig ledelse af Benny Flindt og Frede efter indtagelse af en fremragende buffet (tak til Maiken).

 

Dagens bedste scores som følger

Damer

1. plads             Birthe Dohn          42 point og dagens højeste score med ret til navn på vandrekøllen

2. plads             Birgit Knudsen      39 point            bedst på de sidste 9

3. plads             Grethe Larsen        39 point

4. plads             Käthe Vibov          38 point

5. plads             Ann-Britt Jensen    37 point

 

Herrer

1. plads             Leo Jensen                       41 point

2. plads             Tonny Jørgensen              40 point            bedst på de sidste 9

3. plads             Holger Karlshøj-Nielsen  40 point

4. plads             Frank Adrian                    39 point            bedst på de sidste 9

5. plads             Steen Ousted                    39 point

 

Der var gavekort, vin og bolde til vinderne og stor tak til Marianne og Benny for at arrangere det hele.

Der var også indlagte konkurrencer som vanligt med tættest flaget Damer og Herrer på hul 3 og 14 samt længste 2. slag på hul 15 – en nyhed som affødte en del spørgsmål under morgen præsentationen.

 

Bedste 2. slag på hul 15:          Damer: Aase-Erringsø Larsen                 Herrer: Klaus Borch

Tættest flaget hul 3:                  Damer: Jytte Langebek 453 cm              Herrer: Leo Jensen 765 cm

Tættest flagt hul 14:                  Damer: Anna Petersen 305 cm               Herrer: Jeppe Dohn 211 cm

 

Stor ros til deltagerne for selv at indtaste scores på mobilen – der var ikke ret mange smuttere så godt gået.

 

Så oprandt dagen hvor vi med forsinkelse kunne holde vor Ordinære Generalforsamling.

Seniorklubbens Ordinære Generalforsamling

Mandag den 27. september 2021 kl. 13.00 i klubhuset.

 

Formanden Frede Kruse-Christiansen ( F K-C ) bød velkommen til de 75 fremmødte Seniorer og udnævnte Jørgen Gotfredsen ( JG )  til referent.

 

1.Valg af dirigent. Torben Lindholm ( TL ) blev foreslået som dirigent. Da der ikke var andre forslag, blev TL valgt. TL takkede for valget og konstaterede at Generalforsamlingen 2021 var – trods udsættelsen p.g.a coronarestrektionerne - lovligt indvarslet. Der var ingen indsigelser, så TL fortsatte til pkt. 2 og gav ordet til formanden.

Inden formanden tog ordet bad TL de medlemmer, der ønskede ordet om at rejse sig op og opgive navn eller medlemsnummer af hensyn til referenten, så det blev korrekt gengivet i referatet.

 

2. Bestyrelsens beretning. Formanden ( F K-C) startede med at byde velkommen til de 75 fremmødte seniorer, hvilket er en bemærkelsesværdig ud af p.t. 158 medlemmer. Desværre var der et par afbud af forskellige årsager. Beretningen for 2020 var tidligere udsendt, så der var ikke stemning for at få den læst op.

Der har også i 2020 været god tilgang, således at afgangen i starten af året blev fuldt udlignet, så vi nåede et medlemstal på 151 pr. 31/12 2020.

Seniorklubben har accept på at benytte hele banen og klubhuset mandag til vore arrangementer. Bestyrelsen har derfor valgt ikke at have ventelister, men at sætte begrænsninger på tilmeldelserne til arrangementerne i klubben, således at tilmeldingerne gælder ” først til mølle ” når tilmeldelsen er klar.

Der har gennem et stykke tid været diskussion om placeringen, når 2 eller flere spillere har samme point efter spillet. Fremover – fra dags dato - vil hcp benyttes, så spilleren med lavest hcp vinder.

Til orientering vil der blive etableret en ny puttinggreen, hvor den gamle lade stod. Plan under udarbejdelse.

Der vil ligeledes blive søgt om at få lagt en mere kørefast belægning på tilkørselsvejen.

Et SIMgolf anlæg betalt af ejerne med 1 bane er under etablering. Forventes færdigt i slutningen af oktober.

Generalforsamlingen i 2022 er fastsat til 17. januar.

TL spurgte om der var spørgsmål eller bemærkninger til formandens beretning ?

Det var der ikke, så beretningen blev vedtaget enstemmigt.

 

3. Klubbens reviderede regnskab fremlægges til godkendelse. Stig Person ( SP ) fremlagde regnskabet, der p.g.a. ændring af regnskabsåret til at følge kalenderåret, er 11 mdr. fra 01.02 til 31.12 med revisors påtegning samt tilhørende noter.

Der var et spørgsmål om hvilken bank, vi benytter ( Nordea ) samt om strafbetalingen når man ikke møder opefter tilmelding uden afbud på kr. 100,- SP svarede spørgerne.

Ingen yderligere spørgsmål eller kommentarer, så regnskabet blev godkendt.

 

4. Indkomne forslag. Der var ikke indkommet forslag.

 

5. Valg af bestyrelse.

Valg af formand. F K-C villig til genvalg – ingen modkandidat – F C-K valgt med applaus.

Valg af næstformand. OJ villig til genvalg– ingen modkandidat – OJ valgt med applaus.

Valg af kasserer. SP villig til genvalg – ingen modkandidat – SP valgt med applaus.

Valg af sekretær. JG villig til genvalg – ingen modkandidat – JG valgt med applaus.

 

6. Valg af revisor. Poul Erik Rasmussen ( PER ) villig til genvalg – ingen modkandidat – PER valgt med applaus.

 

7. Fremlæggelse af budget og fastsættelse af kontingent. SP fremlagde og gennemgik budgettet for 2021

Jan Hemmingsen : Hvorfor ikke 4 turneringer ?

F K-C. Vi har 3 turneringer ( forår – sommer – efterår ) samt vort interne mesterskab og mandags- turneringen. Det tidligere hulspils arrangement som fam. Dohn stod for er aflyst.

 

8. Eventuelt.

 TL : ordet er frit.

 

Erik Nielsen. Ønsker længere frist for tilmelding til mandagsturneringen, da evt. ferie kan komme på tværs.

F K-C. Der er p.t. 14 dages varsel. Det overvejes at ændre sidste tilmeldingsdag fra fredag til lørdag. Har du en smartfone kan du Google Greve Golf og tilmelde dig.

Aase Erringsø. Bliver der arrangeret SIMgolf ?

F K-C. Da der er et anlæg i Greve Golf under opførelse, vil vi se tiden an.

 

Anna Petersen. Hvad med at arrangere en vinterfest i lighed med den nys afholdte sommerfest ?

SP. Den afholdte sommerfest i juni 2021 var erstatning for den aflyste julefrokost i 2020.

Marianne Sheye. Er der kun 1 bane SIMgolf ?

F K-C. Ja.

Ole Jensen. Short Game. Der er nu et nyt målebånd til fri benyttelse.

 

TL. Da der ikke er flere der ønsker ordet, anser jeg mødet for slut og giver formanden ordet til en afsluttende bemærkning.

F K-C. Tak til TL for god ledelse af mødet samt tak til de fremmødte medlemmer for god ro og orden. Kom godt hjem.

 

Frede Kruse-Christiansen                       Torben Lindholm                          Jørgen Gotfredsen

            Formand                                             Dirigent                                           Referent

.

 

Coronaen begyndte at brede sig med en ny variant,, så tidligere restriktioner blev genindført, hvilket betød at bestyrelsen i midten af november besluttede at aflyse Julefrokosten den 1. december. Da smittetallet fortsatte med at stige blev også Juleafslutningen den 20. og Nytårsparolen den 27. december aflyst. Alle 3 arrangementer for 2. år i træk.

 

Nu håber vi på, at det i 2022 vil lysne, så vi kan få normaliserede tilstande tilbage, selvom Generalforsamlingen i januar allerede nu er udskudt på ubestemt tid.

 

Bestyrelsen

Frede Kruse-Christiansen, Ole Jensen, Stig Person og Jørgen Gotfredsen.